Film: Маленькая вера / Little Vera (Amsterdam, 25 september)

Geschatte leestijd: < 1 minuut

Filmclub 4 Pegasus x De Uitkijk:
Маленькая вера

Sovjet-Unie 1988. Regie: Vasili Pichul.
Met o.a. Natalya Negoda, Andrei Sokolov en Yuriy Nazarov

Little Vera is een rauw en compromisloos portret van het leven in de late Sovjetperiode. Deze baanbrekende Russische film, geregisseerd door Vasili Pichul, vertelt het verhaal van Vera, een opstandige jonge vrouw die worstelt met het grauwe bestaan in een kleine industriestad. Terwijl ze zich afzet tegen haar disfunctionele familie en het verstikkende sociale systeem, belandt ze in een destructieve relatie met Sergei, wat haar leven nog verder in chaos stort.

De film, gedraaid in de nadagen van de Sovjet-Unie, sloeg in als een bom en werd een symbool voor de veranderende tijden.

Aanvang 20.45 uur met een inleiding van Otto Boele. Na afloop van de film is er de mogelijkheid om, in de informele setting van het café, nog vragen te stellen.

Filmtheater De Uitkijk
(Prinsengracht 452, Amsterdam)

Bestel hier je kaartje >>

Avatar
Over redactie Donau 196 Artikelen
Donau is een platform voor artikelen over Midden- en Zuidoost-Europa. U kunt hier reportages, interviews en achtergronden lezen over de culturen, samenlevingen en politieke ontwikkelingen van Hongarije tot Oekraine en van Albanië tot Rusland. Als enige tijdschrift over Midden en Zuidoost-Europa in het Nederlandse taalgebied probeert Donau clichés te ontkrachten en een genuanceerd en gevarieerd beeld van het gebied te scheppen.